A partir d’aquest novembre l’Ateneu Cooperatiu enceta una nova anualitat. Un nou curs que ve marcat per una novetat destacable: la creació del Cercle per a la Transició Ecosocial. Això significa que des d’ara i al llarg dels propers tres anys Coopsetània intensificarà la seva activitat en relació amb el sector agroalimentari per posicionar l’ESS com un agent de lideratge de la transició ecosocial a la vegueria Penedès. Per aconseguir-ho el Cercle desplegarà un pla de treball específic per aquest àmbit, amb actuacions formatives, d’enxarxament i d’acompanyament especialitzat.
Els objectius del cercle són:
– Incorporar la transició ecosocial de forma interseccional a les accions de sensibilització, formacions i itineraris d’acompanyament de creació i consolidació de cooperatives i entitats de l’ESS.
-Oferir acompanyament especialitzat per a la creació i consolidació de projectes cooperatius del sector primari.
-Generar espais d’intercooperació en sectors clau per a la transició ecosocial, singularment comunitats energètiques, projectes de desenvolupament rural i projectes agroecològics, tant amb entitats de l’ESS com ens locals i altres institucions.
– Participar de trobades amb agents rellevants per a la transició ecosocial.
El Cercle per a la Transició Ecosocial està liderat, principalment, per Eixarcolant, juntament amb l’Economat, Impuls Rural i Nou Verd.
0 Comments