Coopsetània impulsa i crea el Cercador de productes i serveis de l’ESS

set. 2, 2024

Coopsetània ha presentat el Cercador de productes i serveis de l’ESS de l’Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf, una nova eina al servei de la ciutadania, empreses i administració pública que permet buscar, localitzar, comprar i/o contractar tots els productes i serveis específics que ofereixen les entitats de l’economia social i solidària de la vegueria. A l’hora, el Cercador esdevé també un instrument que permet mostrar i visibilitzar la diversitat d’entitats que configuren l’ecosistema cooperatiu del territori i promou la generació d’oportunitats comercials i la dinamització del mercat social.

Al Cercador hi ha indexades un total de 120 entitats les quals ofereixen 511 tipus de productes i serveis diferents classificats en 20 categories. Mostra de l’heterogeneïtat del mercat social penedesenc és la presència de les entitats en un ampli ventall de sectors i activitats; del total d’entitats, 45 són de l’Alt Penedès, 29 del Garraf, 24 de l’Anoia i 22 del Baix Penedès, mentre que pel que fa als àmbits en els quals operen, són ben diversos: educació i recerca (53), cultura (42), alimentació (36), espais i xarxes (36), comerç (27), assessorament (27), oci i esport (27), habitatge, construcció i gestió de l’entorn (19), hostaleria, restauració i turisme (19), salut i cures (20), comunicació (13), mobilitat i logística (10), indústria (8), subministraments i energia (11), finanançament, assegurances i moneda social (8), tèxtil (6), tecnologia (4).

Una eina funcional
El Cercador de productes i serveis de l’ESS està allotjat dins el web coopsetania.cat i el principal tret distintiu que presenta i que el diferencia de la resta d’aplicacions existents en aquest àmbit és que no es limita a localitzar el nombre d’iniciatives al territori, sinó que permet buscar directament un producte i servei concret. Això la converteix en una eina funcional, intuïtiva i eficaç, ja que dona resposta a la necessitat concreta de trobar qui pot proveir un determinat producte o servei davant la necessitat de comprar-lo o contractar-lo.

L’eina permet acotar la cerca a partir de diferents paràmetres: segons tipus de productes i serveis (tots ells estan indexats seguint la Classificació catalana de productes i serveis per activitats), per forma jurídica o tipologia (cooperativa, associació, Centre Especial de Treball, grup de consum, etc.), per població i per nom d’entitat… A més, permet també la cerca lliure i ofereix la possibilitat de veure, sobre un mapa, la localització de cadascuna de les 120 entitats que, avui per avui, apareixen al Cercador.

Promovent la compra pública responsable i el consum conscient
Cadascuna d’aquestes entitats està referenciada amb una descripció i amb les dades per poder-hi contactar i facilitar, d’aquesta manera, l’activació del mercat social del territori.
El Cercador esdevé una eina especialment útil per a les administracions públiques que vulguin apostar per la Compra Pública Responsable, ja que, és l’únic programari que, avui per avui, aglutina tota l’oferta de serveis i productes que ofereixen les entitats que operen en l’economia social i solidària de les comarques de l’Anoia, Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf.

De la mateixa manera, la ciutadania que vol apostar pel consum conscient (de proximitat, amb valors alineats amb la sostenibilitat social i mediambiental, la democràcia, el feminisme, l’equitat, etc.), troba en el Cercador l’instrument més eficient per accedir a les entitats que la poden proveir.

El Cercador és un instrument viu al servei de les entitats i els consumidors, és per això que la informació s’anirà actualitzant i modificant sempre que calgui per tal de continuar garantint que és l’espai virtual de referència per poder consultar qui i què configura el mercat social de la vegueria.

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!