Coopsetània acompanya i promou la contractació d’estudiants d’FP Dual en cooperatives i entitats de l’ESS

set. 2, 2024

L’FP Dual brinda una oportunitat d’incorporar talent a les organitzacions de l’economia social i solidària

La Formació Dual és la modalitat de la formació professional (FP) en la qual l’estudiant esdevé aprenent i combina la formació al centre educatiu amb l’activitat productiva a l’empresa. Els i les estudiants realitzen una estada de 1.000 hores remunerades a l’empresa a través d’un contracte de formació en alternança o bé una beca formativa. D’aquesta manera aconsegueixen experiència i, en contraprestació, l’empresa capta talent jove, el forma en base a les seves dinàmiques laborals i, alhora, col·labora amb els centres de formació i promou la responsabilitat social corporativa contra l’atur.

Es tracta d’una formació on estudiants i empresa/entitats hi guanyen. És justament per això que Coopsetània i el Servei d’Educació de la Generalitat de Catalunya a la vegueria Penedès treballen plegades per facilitar la col·laboració entre centres d’FP i entitats de l’economia social i solidària per promoure aquest tipus de formació, ja que, es tracta d’una oportunitat per incorporar talent jove i format que pot ajudar a consolidar i créixer projectes transformadors.

Oportunitat laboral i formativa
D’aquesta manera, Coopsetània informa, acompanya i assessora totes les cooperatives o entitats de l’ESS que vulguin incorporar als seus equips estudiants de Formació Dual. Segons Eduació, actualment els oficis més demandats per les empreses i amb més dificultats d’aconseguir treballadors són de l’àmbit de les instal·lacions, la construcció, el sector industrial en general, el químic i de laboratori i el màrqueting. Per la seva banda, en FP Dual hi ha una àmplia oferta d’estudiants formant-se en els camps de la integració social, l’educació infantil, administració, activitats comercials, disseny web i multimèdia, transport i logística.

Calendari i procés de selecció
Entre febrer i març els centres educatius treballen en la selecció de candidats i candidates per fer FP Dual i a l’abril és quan es contacta amb les empreses per redactar, si escau, el conveni març, fixar les dates de l’estada, els horaris, les tasques, etc. També és en aquest moment quan s’inicia el procés de selecció de candidats en el qual l’empresa pot participar directament.

Als mesos de maig i juny comença un període de prova d’entre 80 i 100 hores no remunerades que permeten a alumne i empresa definir l’interès de l’estada. En cas que sigui positiu, a partir d’aquest moment s’inicia l’estada.

Des de l’Ateneu Cooperatiu es fa una crida a totes les cooperatives i entitats de l’ESS susceptibles de sumar-se a l’FP Dual a fer-ho. Per facilitar-ho, l’Ateneu ofereix un servei d’assessorament i acompanyament. Per a més informació es pot contactar a través de correu electrònic amb guillem@coopsetania.cat o bé directament amb el departament d’Educació a eferriz@xtec.cat

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!